Voor- of nadelen?

Door Mobomonster op maandag 1 april 2013 22:44 - Reacties (12)
Categorie: -, Views: 3.246

Als column- liefhebber vergrijp ik mij graag aan het lezen van blogs. Blogs van vliegend personeel (Sassy Stewrants, Heather Poole's Cruising Attitude, Gally Gossip..) zijn mijn favoriet. Heerlijk, die vooroordelen, awkward moments, het schaamteloos klagen over alles en iedereen.. tot ze te negatief worden. Iedere job heeft z'n voordelen, en iedere job heeft z'n nadelen..

Maar wat zijn nou de voor- en nadelen van het Tweaken? :O

Wellicht de (mannelijke) aandacht. Priceless, de momenten dat ik via Tweakers VenA (of een andere 'marktplaats' gerelateerde site) iets verkocht, en de nieuwe eigenaar het betreffende onderdeel op kwam halen. "Is Mobomonster (je vader, je oudere broer?) thuis?" "Die staat voor je." *slik*

Voordeel of nadeel?

Voordeel: Ik heb er hele leuke sociale contacten aan over gehouden. De meeste Tweakers zijn hartstikke leuke spontane mensen om mee te kletsen, en een aantal 'kopers' spreek ik nog regelmatig. Nadeel: Het worden onderschat, de vooroordelen!

Zo stond ik een tijd geleden bij de MyCom. Ik had een voeding en een mobo uitgekozen via internet, en kwam deze ophalen. Bij de balie vroegen twee heren mij alleraardigst of ze mij ergens mee van dienst konden zijn. Nou, Ja! Ik kom mijn bestelling ophalen. Het gaat om een Asus Sabertooth bordje, een Corsair AX650 voeding en doe me er meteen maar wat RAM bij. *ratelt specificaties op* "euh... is dit voor u?"

Nadat de twee heren hun kin weer van de balie hadden getrokken gingen ze verward op zoek naar mijn onderdelen, en kreeg ik mijn geliefde spulletjes mee in een licht bezweet plastic tasje. Dag mevrouw! Tot ziens mevrouw!

Laatst moest ik de Origin helpdesk hebben om mijn installatierechten van RA3 te versoepelen. Mailtje naar de klantenservice, met mijn naam (en da's een best vrouwelijke) als afzender. Het resultaat was 4 mailtjes met "Beste meneer ...." - want vrouwen spelen geen games! Of nouja, misschien de Sims.. maar zeker geen Command n Conquer. d'Oh.

Zo zie je maar; het is niet altijd even makkelijk. Tegenwoordig ga ik er bij VenA niet eens meer op in. Antwoorden in PM's met "thanks gast!" en "laterrr gozer" zijn orde van de dag. Ik snap heel goed dat velen de plank mis slaan. Ik zou mijzelf hier ook niet verwachten!

Voor alle andere dames hier, I hear ya. De IT-dames. De hobbyisten. De casual pricewatch gluurders. Hetero, bi, of lesbiennes. Die-hard gamers, of software ontwikkelaarsters. De meiden-met-nerd-vriendje, zoals ik ook begonnen ben. Leuk dat jullie er zijn! :) :Y)

...en wellicht vanaf vandaag ook de Bokkerdames? Welkom! :*)

Volgende: Betalen voor je (hand)bagage - wat vinden we er van? 04-'13 Betalen voor je (hand)bagage - wat vinden we er van?
Volgende: Oestrogeen 04-'13 Oestrogeen

Reacties


Door Tweakers user Hennie-M, maandag 1 april 2013 22:52

Ik vrees dat er over een uurtje geen Date knop meer is. Maar het is een leuk idee!

En over het tweaker zijn, is dat geen geslachts-neutrale persoonlijkheid?

Door Tweakers user sypie, maandag 1 april 2013 22:53

Hey, waar is je oestrogeen gebleven?

Door Tweakers user Clementine, maandag 1 april 2013 23:57

licht bezweet tasje... geweldig! Bizar eigenlijk dat je als vrouw zo raar aangekeken wordt.

Ik vind t tegenwoordig eigenlijk best mooi als ze me aanspreken alsof ik er geen verstand van heb. Waar ik vroeger een pukkelig en verlegen jochie (stereotype) was is dat tegenwoordig wel anders en behandelen ze mij als onwetend persoon en ik vind dat wel best.

Overigens denk ik dat de dames van bokt niet echt ideaal dating materiaal zijn aangezien die voornamelijk tijd hebben voor hun paard? :P

Door Tweakers user i-chat, dinsdag 2 april 2013 00:06

+date .... beetje jammer om 3 over 12 maar toch.....

alle gekheid op een stokkie, ik had een vrouwelijke colega die sneller assembler typt dan ik nederlandsch... nu is sneller typen dan ik geen wonder, maar asm////// fffuuuuuuuck.

toch leuk dat er nu eindelijk eens een vrouwelijke tweaker van zich laat horen...

en als side note, kom eens op de koffie, ik regel gebak de lekkerste koekjes, alles van scotch tot tequilla... alles echt ALLES!!!!! ... zolang je mijn vrouw maar inspireerd om ook zo te worden :P

Door Tweakers user Mobomonster, dinsdag 2 april 2013 00:10

Hennie-M schreef op maandag 01 april 2013 @ 22:52:
Ik vrees dat er over een uurtje geen Date knop meer is. Maar het is een leuk idee!

En over het tweaker zijn, is dat geen geslachts-neutrale persoonlijkheid?
Natuurlijk, maar het blijft een (vooroordeel?) mannenwereldje. Men gaat er ook vanuit met een kerel te maken te hebben, en dat is logisch! Vandaar.

Door Tweakers user Mobomonster, dinsdag 2 april 2013 00:18

Clementine schreef op maandag 01 april 2013 @ 23:57:
licht bezweet tasje... geweldig! Bizar eigenlijk dat je als vrouw zo raar aangekeken wordt.

Ik vind t tegenwoordig eigenlijk best mooi als ze me aanspreken alsof ik er geen verstand van heb. Waar ik vroeger een pukkelig en verlegen jochie (stereotype) was is dat tegenwoordig wel anders en behandelen ze mij als onwetend persoon en ik vind dat wel best.

Overigens denk ik dat de dames van bokt niet echt ideaal dating materiaal zijn aangezien die voornamelijk tijd hebben voor hun paard? :P
Lol! Al Tweaker wil je toch genoeg tijd voor jezelf om te gamen/knutselen toch? Komt alleen maar mooi uit als zij met die knol gaat leren inparkeren ;-)

Wat ik ook denk is dat je als dame te snel hulp krijgt, er is altijd wel een broertje/vader/vriend die de 'computerdingen' doet. Ik kan me geen grote broer verzinnen die zijn zusje vraagt of ze als ze tijd heeft even de nieuwe hardware wil installeren :p zonen helpen hun moeders maar al te graag met een nieuwe computer, + instellingen en uitleg. En even ter info; ik doe dat ook voor mijn moeder ;-)

Een computer is vooral doen; en lezen. En dan weer doen. Een fout maken. Opnieuw of anders proberen. En trouble shooten. En weer doen! En het is maar net waar je interesses liggen of je daar tijd in wil stoppen of niet. Man of vrouw :)

Door Tweakers user Blokker_1999, dinsdag 2 april 2013 09:49

Tja, ik zou geen neen zeggen tegen een Amazone :p . Zij het paard, ik de PC en af en toe eens interesse tonen in elkaars vrijetijdsbesteding of samen iets doen (paardrijden, elkaar fraggen, ... ;) ) . Ik vond het wel een toffe aprilgrap, gisterenavond op IRC nog een leuke convo over gehad tesamen met enkele tweakers en bokkers.

En ja, vooroordelen zal je altijd hebben. Ook over ons, mannelijke tweakers, bestaan zoveel vooroordelen. En ik heb al geleerd dat sommige van die vooroordelen ontkrachten soms nefast kan zijn voor je.

Door Tweakers user Luuk1983, dinsdag 2 april 2013 10:38

Je kan het inderdaad vooroordelen noemen, maar feit is dat op dit moment de meeste Tweakers/geeks/nerds toch echt mannen zijn. Dus in die zin is het 'logisch' dat men in de mannelijke vorm spreekt. Dat zijn geen vooroordelen in de zin van dat het expres gaat. En ja, als vrouw val je dan toch op.

Dat is hetzelfde dat er in de modewereld voor vrouwen werken en als er mannen werken, dan zijn het vaak homo's. Dat mag je ook als vooroordeel zien, maar het feit blijft dat de kans dat je een vrouw of een homo treft aanzienlijk is. Een heteroman valt ook in deze wereld heel erg op. (Ik heb uiteraard niks tegen homo's mocht iemand dat denken, het is puur illustratief).

Ikzelf hou het gewoon bij 'Beste #username#' als ik nog niet weet wat de echte naam van degene is. Dan is het namelijk altijd goed ;)

Door Tweakers user MittaM, dinsdag 2 april 2013 10:57

Haha prachtig, mooi om te zien dat je er zo luchtig mee om gaat. Over het algemeen is het overigens zo dat ik als man ook vaak zo aangesproken wordt in dit soort winkels. Al laat ik ze meestal gewoon gissen naar wat ik precies wil om te kijken of ze er zelf wat van begrijpen.

@luuk1983 of je bekijkt even het profiel, vaak staat daar het geslacht wel op.

Door Tweakers user Clementine, dinsdag 2 april 2013 11:55

Mobomonster schreef op dinsdag 02 april 2013 @ 00:18:
[...]


Lol! Al Tweaker wil je toch genoeg tijd voor jezelf om te gamen/knutselen toch? Komt alleen maar mooi uit als zij met die knol gaat leren inparkeren ;-)
Ik ga wel naar de kroeg etc.. ;) Dat internet daten is sowieso niet aan mij besteed.

Door Tweakers user firefly112, dinsdag 2 april 2013 18:15

Heb wel eens bij de Mycom gestaan met mijn vriendin om een SSD om te halen. toen er iemand voor mij was met een 16 gb USB stick maar er geen bestanden op kon zetten van 5 gig. moest ik wel beetje lachen maar de mensen in de winkel kwamen er naar een kwartier niet uit. toen heb ik uitgelegd aan me vriendin. waarop zij naar de Medewerker loopt om te vertellen dan ze hem moeten Converten naar NTFS aangezien hij nu FAT32 is. wat heb ik gelachen (begrijp me niet verkeerd, ik vind de MYCOM super goede winkel en alleen maar tevreden over)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 2 april 2013 20:13]


Door Tweakers user JerX, zaterdag 6 april 2013 17:10

Haha te droge blogpost :) Mijn mannelijke vrienden zijn ook "nerds" en als ze door hebben dat ze met een vrouwelijk persoon aan de andere kant te maken dan woeiii :P

Mijn vriendin is ook behoorlijk nerderig geworden, ben je op visite bij een vriendin van haar en sta je opeens naar elkaar te zappen als twee Psychics (zie Southpark episode ;)).

Reageren is niet meer mogelijk