Make-up. Yay of nay?

Door Mobomonster op maandag 8 april 2013 21:26 - Reacties (20)
Categorie: -, Views: 2.870

Als vrouw kenne-we-nie-zonder (althans, volgens de cosmetica industrie en de blaadjes..) maar wat vinden jullie ervan als man? (of vrouw?) Yay of nay?

http://i654.photobucket.com/albums/uu270/Mobomonster/Tweakerpics/Naamloos.jpg

Zelf ben ik pas laat (nouja, laat..) écht met 'verven' begonnen. In de pubertijd kwam er niet meer dan een mascara-tje aan te pas, en mijn hobby's/levensstijl waren ook niet echt geschikt voor maquillage. Wat heb je aan make-up als je op een bootje *plons* in de wind *woesssjj* zit? Niks. Kan het de kat of de computer iets schelen dat je er niet uit ziet? Nay! Heerlijk.

http://i654.photobucket.com/albums/uu270/Mobomonster/Tweakerpics/540094_510239692374937_949416921_n.jpg

Op een gegeven moment komen de serieuze relaties, het tijdperk dat je opeens een dametje gaat worden. Enthousiast worden beautyblogs nageplozen voor de nieuwste beauty en fashion trends.. Tenminste, bij de meeste dames. Ik heb geruime tijd 'schijt' gehad aan de meningen van anderen, en 't feit dat ik er zonder 'verf' niet slecht uit zie maakte het extra onnodig om er mijn tijd/geld aan te gaan besteden. Ik had een hekel aan roze, ging jurkjes (en panty's!) ernstig serieus uit de weg en liep het állerliefst op mijn uitgewoonde soldaten kistjes.

Toen ik ging studeren aan de Hoge Hotelschool Maastricht, werd er naast het mantelpakje toch enige vorm van pancakelaag vereist. Langzaam slopen gewoontes er in, en kwam ik er achter dat je er na wat subtiel fatsoenlijk sculpten écht minder uit zag als een zombie met wallen (kent iemand LLLLLLAURA nog uit Pittige Tijden? (Telekids) die had wallen! Sjoe) en zo werd het een 'must'.

Inmiddels heb ik een baan waarbij mijn werkgever een strict eisenlijstje heeft van make-up onderdelen/vormen die MOETEN worden gebruikt/gedragen, en doe ik dat ook braaf. Subtiel en naturel aangebracht doet het ook écht veel voor iemand, ik ben verder geen die-hard partyganger die met glitters de deur uit gaat, en loop ook rustig op vrije dagen zonder enige vorm van camouflage.

Mijn vraag aan jullie: Yay of nay? Zijn er dingen die je mooi zou vinden bij je (toekomstige) vriendin, of wat je juist wel of juist niet zou willen zien? Wat zijn volgens jou regelrechte 'fails'?

Ik heb nog steeds lak aan de mening van anderen, al doe ik graag mijn best er voor een partner extra goed uit te zien. Het geeft extra zelfvertrouwen, maar ik ga ook doodleuk de deur uit zonder :-) ik ken meiden die 's ochtends stiekem vroeger op staan om zich snel op te maken voor hun vriend wakker is.. brrrrr! Je bent zo mooi als je je voelt, en een partner moet je accepteren zoals je bent.

http://i654.photobucket.com/albums/uu270/Mobomonster/Tweakerpics/Photo09-09-11163731.jpeg

}:O

Enne.. mannen.. gebruiken jullie zelf wel eens een crémepje, zalfje of poedertje van de vrouw? :+

Volgende: Mama Appelsap 04-'13 Mama Appelsap
Volgende: Random Pic's 04-'13 Random Pic's

Reacties


Door Tweakers user naarden 4ever, maandag 8 april 2013 21:45

Ik denk (En dat zeg ik als mannelijke Tweaker over mijn leeftijdsgenoten van het andere geslacht) dat het (zoals je zegt) afhangt van de periode in je leven. Ik heb al typetjes in de klas zitten die zich dichtplamuren, maar dat maakt ze echt niet mooier. Alleen mascara vind ik genoeg, dat de ogen er iets beter uitkomen. Maar dagelijks blush en pancake met smoky eyes, ga toch weg. Je bent niet op een bal, 't is maar het klaslokaal.

Maar het is heel 'situational'. In de twintig (en dat zeg je zelf ook al) wordt het vanzelf een gewoonte. En terecht, want daar zitten gevalletjes tussen dat plamuur een verschil van dag en nacht is.

En mannen? Ik heb haargel en soms wake-up gezichtsgel, als het weer eens laat was en ik er niet als een zombie uit wil zien met wallen tot over mijn navel. En ik heb afgelopen winter regelmatig hydraterende crème gepakt, maar dat was eerder noodzaak dan luxe. Mijn huid op mijn gezicht was op bepaalde plekken zo uitgedroogd dat het pijn ging doen...

Door Tweakers user mux, maandag 8 april 2013 21:46

Nope, liefst in het geheel niet. Ik vind het lelijk en vooral erg onsmakelijk. Niet fijn om naar iemand met (zichtbare, herkenbare) make-up te kijken. Belangrijkste fails: lippenstift en wenkbrauw/wimpertroep. Alles op plekken waar je in normale omgang en op sociale gelegenheden mensen wil aanraken of constant naar kijkt is voor mij bah.

Je kunt er helaas niet altijd iets aan doen; de vriendin doet gewoon wat ze wil (en maar goed ook :) ). De meeste vrienden die ik heb vinden make-up in het geheel ook niks. Het is echt iets 99% vrouwelijks. En als het echt helpt om je zelfvertrouwen op te krikken... prima! Er zijn vast mannen die dat niet erg of zelfs mooi vinden. Het is echter een gewoonte waar ik persoonlijk (en gelukkig mijn vriendin ook) weinig mee op heb.

Door Tweakers user sfranken, maandag 8 april 2013 21:50

Een beetje mascara vind ik eigelijk genoeg. Het gaat om de persoon onder de plamuur

Door Tweakers user Mobomonster, maandag 8 april 2013 21:51

Wat tof dat jullie zo uitgebreid en eerlijk reageren. Top mannen, laat je horen! _/-\o_

Door Tweakers user sypie, maandag 8 april 2013 21:55

Ik vind van wel, al was het alleen maar omdat mijn vrouw er haar geld mee verdient.

Wat zij wel vaak zegt is dat de Nederlansche vrouw door de bank genomen géén verstand heeft van make-up. Er zijn zoveel vrouwen die niet weten hoe of wat ze op hun gezicht moeten smeren, welke kleuren, welke vormen (poeder of crème) hoe (kwastje of sponsje) en vooral hoeveel.

De beste make-up zie je namelijk niet meteen.

En ik als man, tjah, ik krijg van mijn vrouw regelmatig producten die ik dan weer moet gebruiken. Ik gebruik nu wel een gezichtscrème. Wanneer ik dat een dag niet op doe kan ik mijn voorhoofd weer nadrukkelijk voelen, het trekt als een gek en de droge korstjes zijn er weer bij bosjes af te peuteren. Ugh. Verder dan een gezichtscrème en een handcrème kom ik trouwens nog niet, behalve wax in mijn haar.

Door Tweakers user analog_, maandag 8 april 2013 22:04

Teveel en te weinig, vaak vindt ik mascara de dag erna mooier omdat het wat fijner is (in de zin van kleiner/minder/dik). Owja, en opvallende lipsticken zijn voor opvallende dagen.

26m kijk af en toe van die makeup tutorials op youtube, ontspant me ofzo. idk. Ben ik de enige?

Door Tweakers user Mobomonster, maandag 8 april 2013 22:08

analog_ schreef op maandag 08 april 2013 @ 22:04:
Teveel en te weinig, vaak vindt ik mascara de dag erna mooier omdat het wat fijner is (in de zin van kleiner/minder/dik). Owja, en opvallende lipsticken zijn voor opvallende dagen.

26m kijk af en toe van die makeup tutorials op youtube, ontspant me ofzo. idk. Ben ik de enige?
Oh man, die van Lisa Eldridge en de Pixiwoo's.. Lisa heeft zo'n fijne stem! (En kek accent) :D

Door Tweakers user CurlyMo, maandag 8 april 2013 22:30

Dit nieuwsbericht zegt het helemaal (qua foto's):
http://www.dailymail.co.u...ss-Meagan-Mccullough.html

Zodra een vrouw volledig gelukkig kan zijn met zichzelf zonder make-up (en dat durft te uiten), dan zie je dat vanzelf aan haar uitstraling, wat vervolgens de make-up weer onnodig maakt. Een positieve vicieuze cirkel dus.

[Reactie gewijzigd op maandag 8 april 2013 22:30]


Door Tweakers user Mobomonster, maandag 8 april 2013 22:36

CurlyMo schreef op maandag 08 april 2013 @ 22:30:
Dit nieuwsbericht zegt het helemaal (qua foto's):
http://www.dailymail.co.u...ss-Meagan-Mccullough.html

Zodra een vrouw volledig gelukkig kan zijn met zichzelf zonder make-up (en dat durft te uiten), dan zie je dat vanzelf aan haar uitstraling, wat vervolgens de make-up weer onnodig maakt. Een positieve vicieuze cirkel dus.
Wat bedoel je precies met de foto's uit het nieuwsbericht?

Door Tweakers user CurlyMo, maandag 8 april 2013 22:37

Dat die mugshot naar mijn mening 100x beter is dan al die foto's die daarna komen. Gewoon lekker naturel. Als ze dan nog eens vrolijk zou zijn geweest op die foto...

Door Tweakers user Mobomonster, maandag 8 april 2013 22:48

CurlyMo schreef op maandag 08 april 2013 @ 22:37:
Dat die mugshot naar mijn mening 100x beter is dan al die foto's die daarna komen. Gewoon lekker naturel. Als ze dan nog eens vrolijk zou zijn geweest op die foto...
Ik snap wat je bedoelt, ze ziet er naturel uit op de foto. Ook al gebruikt ze hier zelf eyeliner, oogschaduw, foundation, blush, bronzer.. Zo'n look zou ik ook graag bereiken met mijn make-up. Ware het niet dat mijn werkgever zo z'n eisen heeft, zou dit een voorbeeld kunnen zijn voor mij om zelf toe te passen :D het is zoals meerdere heren al zeggen; het is maar net HOE je het gebruikt, en welke kennis je hebt.

Het is zo moeilijk om eerlijk naar jezelf te kijken, zowel over positieve als negatieve kenmerken aan je gezicht. Veel vrouwen doen maar wat, "ik doe dit en dit en dit en dit maar op want dat doet iedereen!" Terwijl in veel gevallen er veel minder nodig is voor een nog veel mooier resultaat. De media is uiteraard ook niet heel puik voor ons zelfbeeld..

Door Tweakers user Mobomonster, maandag 8 april 2013 22:54

Nog een mooie: wat vinden jullie van lipstick en lipgloss?

Aldus vrouwenblaadjes:
- Lipstick is een MUST want rode lippen staan voor vruchtbaarheid en dat vinden mannen aantrekkelijk.
- Lipgloss is een MUST want dat vergroot optisch je lipoppervlak en grote lippen worden door mannen sexy gevonden.

Mijn mening: Lipstick is kak, want die troep blijft slecht zitten en zier er na een uur niet meer uit tenzij je elk kwartier naar de spiegel holt om bij te werken. Ik moet het dragen, maar liever niet - hou ook niet van het gevoel dat ik 'afgeef' op alles, inc een man.
Lipgloss is een vieze en plakkerige substantie waar ik zéker nooit mee zou gaan zoenen, maar wellicht minder erg dan lipstick omdat het minder kleur af geeft op je kopje, shirt, mannenwang, glas, broodje..

Wat vinden jullie? Sexy - zo'n lip afdruk op je shirt/wang of onzin? Aantrekkelijk van veraf, of hinderlijk van dichtbij?

Door Tweakers user CurlyMo, maandag 8 april 2013 22:58

Zo'n look zou ik ook graag bereiken met mijn make-up.
Dus gewoon geen make-up gebruiken. Die eye-liner op die mugshot is precies het lelijkste van die foto ;)

Door Tweakers user Mobomonster, maandag 8 april 2013 23:00

CurlyMo schreef op maandag 08 april 2013 @ 22:58:
[...]

Dus gewoon geen make-up gebruiken. Die eye-liner op die mugshot is precies het lelijkste van die foto ;)
Haha! Oh, well. Ik ben blij met wat ik heb, en ik ben nooit een held geweest met eyeliner ^.^ will do!

Door Tweakers user WeeJeWel, maandag 8 april 2013 23:15

Haha ach, als vrouwen zich er beter door voelen maakt vooral dat ze mooier. En anderen houden een kat tegen hun hoofd weetje.

Door Tweakers user Mobomonster, maandag 8 april 2013 23:17

WeeJeWel schreef op maandag 08 april 2013 @ 23:15:
Haha ach, als vrouwen zich er beter door voelen maakt vooral dat ze mooier. En anderen houden een kat tegen hun hoofd weetje.
Die kat is ook veel knapper!

Door Tweakers user WeeJeWel, maandag 8 april 2013 23:21

Ik vond het al twijfelachtig, een vrouw op tweakers :p

Door Tweakers user Mobomonster, maandag 8 april 2013 23:25

WeeJeWel schreef op maandag 08 april 2013 @ 23:21:
[...]


Ik vond het al twijfelachtig, een vrouw op tweakers :p
Touché. Zonder gekkigheid, mocht er echt ernstig behoefte zijn aan een foto van mijzelf, hoor ik het graag. Wellicht kan ik er in een gekke bui een tussen een nieuwe ' Random pic's' foto's plakken.. Of misschien hebben jullie ideeën voor een blogpost onderwerp? Of een soort van Q&A..

Door Tweakers user Felyrion, dinsdag 9 april 2013 00:04

Om nog even te reageren op het onderwerp: Ik ben persoonlijk geen groot fan van dikke lagen make-up, maar ik kan subtiel gebruik wel waarderen. Subtiel is wel het sleutelwoord voor mij :P

Met name het accentueren van de ogen kan erg mooi zijn vind ik. Maar het moet wel bij je passen. Wat hierboven ook al gezegd is, het moet eigenlijk in eerste instantie niet opvallen.

Met lipstick heb ik dan weer niet zoveel... misschien tijdens het uitgaan ofzo, om een wat heftiger effect te creëren (rood bij wit ofzo) maar van mij hoeft het niet zo.

Als ik een dikke laag van dat foundation(?) zie om allerlei plekjes weg te werken dan is dat juist een afknapper eerlijk gezegd.


Ik hou het bij wat gel en af en toe zo'n wake-up achtig spul, voelt verfrissend, maar volgens mij heeft dat verder ook weinig effect... marketing aan het werk.. vroeger was een plens water genoeg.. :P naja.

(Volgens mij wel voor het eerst dat ik zo'n onderwerp voorbij zie komen op tweakers :D )

Door Tweakers user SomerenV, maandag 15 april 2013 00:40

Dit topic had ik niet gezien! :o

Mijn vriendin heeft vaak alleen wat mascara/oogpotlood/oogschaduw op en soms wat foundation. Niks extreems, gewoon subtiel om alles wat accentueren, en daar is niks mis mee. Zonder ziet ze er ook gewoon goed uit, maar ze moet doen wat zij prettig vindt.

Een dikke laag make-up is voor mij een no-go. In mijn ogen heb je dan wat te verbergen of probeer je je té perfect te maken. Lippenstift en lipgloss is ook zoiets. Kan er mooi uit zien, maar ik hoef er niet mee gezoend te worden O-) Lippenbalsem idem dito. Niet echt een mode-accessoire maar ik vind het wel zo'n troep!

Nee, geef mij maar een meid die er van nature goed uit ziet en alleen make-up gebruikt om hier en daar wat te accentueren. Een foto van jou ben ik overigens wel benieuwd naar na deze post (het liefst een 'casual'- en 'business'-look naast elkaar :D )

Reageren is niet meer mogelijk